Uroš Glavan

Uroš Glavan

učitelj plavanja

Uroš je leta 2014 postal diplomant sanitarnega inženirstva na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Svojo strokovno pot je nadaljeval z vpisom na magistrski študij in z delom na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Resneje je začel plavati pri šestih letih, in od takrat je plavanje del njegovega življenja. Kot mladostnik se je udeleževal plavalnih tekmovanj na regijski in državni ravni ter v tem času tudi izkusil pogled z zmagovalnih stopničk. Ob svoji polnoletnosti se je odločil, da si želi biti s tem športom povezan tudi v vlogi učitelja, saj svoje plavalno znanje rad deli z drugimi. Z rekreativnim plavanjem se še vedno redno ukvarja.

Poleg plavanja ga navdušuje še jadranje, je tudi usposobljen voditelj čolna in mornar jadralec. Pozimi ga vedno znova premami deskanje na snegu. Največ časa pa posveti svoji prvorojenki, s katero skupaj raziskujeta lepote tega sveta.

“Plavanje in dogajanje okoli njega mi je pričaralo veliko lepih in veselih trenutkov. Želim si, da bi jih skupaj z učenci ustvarili še mnogo.”