Sofija Djelić

Sofija Djelić

vaditeljica plavanja

Sofija je diplomantka treh smeri, financ, managementa in mednarodnega poslovanja z University of Hawaii at Manoa. Tja jo je pot zanesla po zaslugi njenih plavalnih uspehov, ki so ji prislužili polno plavalno štipendijo, katera ji je dovolila študirati in nadaljevati plavalno kariero.

Začela je plavati z osmimi leti pri plavalnem klubu Ilirija, v svoji karieri pa si priplavala preko 300 medalj, dva drzavna rekorda na 50m in 100m delfin. Sofija je bila tudi udelezenka svetovnih in evropskih mladinskih prvenstev med katerimi je najvidnejši uspeh 10 mesto tako na svetovnem in evropskem prvenstvu. Zastopala je barve Slovenije tudi na svetovnem članskem prvenstvu v Rimu 2009, evropskem prvenstvu v Istanbulu 2009 ter na sredozemskih igrah v Pescari 2009. V Združenih Državah pa je bila eden najpomembnejsih členov ekipe, postavila je 5 ekipnih rekordov, ter je med drugim bila del zmagovalne ekipe ko je Univerza zmagala na konferenčnem tekmovanju leta 2015.

Učenje v Narfu jo veseli, ker ima veliko željo po deljenju njenega znanja najmlajšim, da se bodo počutili varno in radostno v vodi, saj je bila sama neplavalka do sedmega leta.

Njen plavalni moto pa je:

“Začuti vodo, sprosti se in vse bo lažje.”