Simona Dolinar Majdič

Simona Dolinar Majdič

trenerka plavanja

Simona je diplomantka Fakultete za šport. Kot otrok se je ukvarjala s številnimi športi (ritmična gimnastika, odbojka, atletika), a se je kasneje odločila le za plavanje in pri tem vztrajala kar osem let. Sedaj se posveča vzgoji sina. Veliko se igrata in raziskujeta, tako na prostem kot doma. S čim bolj pestro izbiro vaj želi vplivati na njegov motorični razvoj in zdrav način življenja. Kar ostane prostega časa, se vedno več ukvarja s tekom, kolesarjenjem in plavanjem. Svoje sposobnosti in zmožnosti preizkuša na tekmovanjih (tekaških in triatlonskih). Jeseni 2018 se je prvič spopadla in do sedaj že dvakrat uspešno premagala Ironman razdaljo (dolgi triatlon). V polovičnem Ironmanu se ji je jeseni uspelo uvrstiti na Svetovno prvenstvo, ki naj bi bilo 2020 na Novi Zelandiji.
V času plavalne kariere so ji največ medalj prinesle tehnike mešano (200 in 400 m), prsno in delfin. Na državnih prvenstvih Slovenije se je redno uvrščala v finale oziroma med prvih osem. Z mladinsko štafeto je dosegla tudi najvišje stopničke. Njen največji uspeh je bil tretje mesto na absolutnem državnem prvenstvu. Skupni seštevek njenih plavalnih medalj je 155. Po osmih letih treniranja se je odločila, da želi biti še naprej povezana s tem športom, vendar ne kot plavalka, temveč kot učiteljica plavanja.

“Z izkušnjami, ki sem si jih pridobila tako na fakulteti kot pri delu v plavalni šoli Narf, bi rada popeljala otroke do neizmernega in sproščenega uživanja v vodi. Pri svojem delu sem najbolj zadovoljna, ko vidim zadovoljstvo otrok in seveda njihov (velik ali pa majhen) napredek”.

“Nikoli ne reci nikoli.”