Rok Sagmeister

Rok Sagmeister

učitelj plavanja

Rok je študent študijske smeri Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi na Fakulteti DOBA v Mariboru.

S treniranjem plavanja je začel s šestimi leti pri PK Fužinar Ravne. Z bazenom je ostal povezan do danes. Svoje znanje želi skozi plavalni način življenja prenašati na mlajše generacije.

V svoji plavalni karieri je osvojil preko 500 medalj, zbral nekaj deset državnih naslovov, popravil desetine državnih rekordov, večinoma v tehnikah hrbtno, kravl in mešano. Nekateri teh rekordov veljajo še danes. K svojim največjim uspehom šteje uvrstitve na EYOF (European Youth Summer Olympic Festival) v Beograd leta 2007, uvrstitve na medevropska plavalna prvenstva leta 2009 v Pragi in leta 2010 v Helsinkih.

Po duši je športnik. Rad se ukvarja s smučanjem, kolesarjenjem, košarko, odbojko, vendar njegov prvi šport ostaja plavanje. V in ob vodi se preprosto počuti doma. Zanj ni lepšega občutka, kot skočiti v vodo, plavati, lebdeti, odklopiti misli in uživati v občutku svobode.

“Vsakemu učencu svetuje naslednje: "V vodi se poskusi čim bolj sprostiti in jo začutiti. Skozi to vse postane lažje in zabavnejše."”