Jan Zlatnar

Jan Zlatnar

vaditelj plavanja

Jan je študent Fakultete za šport. Pri sedmih letih, je prisluhnil svoji želji, se vpisal v plavalno šolo Ilirija in skočil v vodo. Začel je redno trenirati, saj je našel šport, ki je postal njegova ljubezen, hobi, zdrav način življenja, ter zdravilo, saj kot pravi sam: »Voda pozdravi vse«.

Ker se je odločil graditi in nadgrajevati svojo plavalno kariero, je kmalu videl, koliko odpovedovanja je potrebnega, če želiš dosegati dobre rezultate. A ker je resnično imel rad svoj šport, mu to tudi ni bilo težko. Postal je predan plavanju in zgradil 17 letno kariero, ki sloni na dobrih rezultatih. Prisluženih ima več kot 50 medalj vseh tehnik plavanj, redno pa se je tudi uvrščal v finala državnih prvenstev.

Treningi mu niso doprinesli le medalj in naslovov, pač pa je pridobil disciplino in pripravljenost, ki mu daje moč za življenje in premagovanje situacij v življenju.

Pri 23ih letih se je odločil, da želi ostati povezan s plavanjem in predati znanje in veselje mlajšim. Kot vaditelj plavanja je delal pri šoli Aqua ter Ilirija, vendar ga je pot vodila v plavalno šolo Narf.

“Ni važno kolikokrat padeš, važno je kolikokrat se pobereš.”