Eva Drnovšek

Eva Drnovšek

vaditeljica plavanja

Eva je študentka Medicinske fakultete v Ljubljani. V svojem otroštvu se je ukvarjala s številnimi športi. Ko je pri petih letih začela plavati v plavalni šoli Narf, se je kmalu pokazala njena ljubezen do vode. Zaključila je program demonstratorjev, nato še asistentov, kjer je svoje praktično znanje s treningov nadgradila še s teoretičnim. Ljubezni do plavanja se je pridružilo veselje do poučevanja in prenašanja naučenega na mlajše plavalce.

Čeprav jo veselijo tudi drugi športi, kot so smučanje, kolesarjenje, tek, tenis in badminton, ji je plavanje ostalo najpomembnejše, zato še vedno plava na Fakulteti za šport. V prostem času rada kuha in bere knjige.

“Skočiti v ledeno mrzlo vodo, se popolnoma prepustiti lahkotnemu gibanju, plavanju, in ob tem odmisliti vse vsakdanje težave, je zame en najboljših načinov sprostitve in uživanja. Ta občutek želim prenesti na mlajše in jim vzbuditi ljubezen do plavanja.”

“Naučimo se lahko karkoli, če ob učenju uživamo in če imamo željo po novem znanju. Zato se trudi, predvsem pa ob tem uživaj!”