Blaž Lušina

Blaž Lušina

učitelj plavanja

Blaž je absolvent Fakultete za šport. S športnimi aktivnostmi se rad ukvarja že od malih nog. Plavanje je 14 let treniral pri PK Ilirija. Tehniki: kravl, hrbtno. Na mednarodnih tekmovanjih je prejemal različne diplome, se uvrščal v finale, ima nekaj uvrstitev na prva tri mesta. Na državnih tekmovanjih se je prav tako uvrščal v finale, velikokrat je bil tudi tik pod stopničkami. Pri plavanju štafet je s soplavalci dosegal tudi državne rekorde. V vodi je vedno užival. Tudi ko so se začenjali topli dnevi in končevali šolski dnevi, je prav rad šel na bazen. Voda in trening v njej sta mu dala dodatno energijo in sprostitev. Zanj je plavanje zelo lep šport, ki ohranja in razvija celotno telo in kondicijo.

Število medalj: okrog 50.

V času, ko se je posvečal treniranju, se je veliko odrekal vsakodnevnim aktivnostim vrstnikov. A nikoli mu ni bilo žal, saj je v plavanju užival in spoznal veliko novih prijateljev. Še sedaj ga bazen vedno razvedri in pozitivno vpliva nanj. Kadar hoče nekaj narediti zase, gre plavat.

Delo z otroki je nekaj posebnega in zanimivega. “Učenje otrok je zelo prijetna izkušnja, ki ti lahko pomaga tudi v nadaljnjem življenju. Otroci mi dajo posebno energijo in motivacijo ter me učijo, kako ravnati v določenih situacijah.”

“Med poletjem pokažite, kaj ste se naučili - morda spodbudite tudi katerega od svojih vrstnikov.”